Julklappsrim

Julen, denna fröjdefulla högtider då Ernst går runt i mystofflor och dricker hemmagjorda saffransglögg och när hela familjen är så glada och lyckliga över att få vara tillsammans! Eller inte. Oavsett om Julen är en tid för mys eller stress och massa måsten så behöver du antagligen fylla på förrådet med julklappsrim! Jag har har knåpat ihop några som jag hoppas kommer falla dig/ er i smaken. Var så goda!

Fitnessklappar 

Böcker

Kläder

Elektronik

Presentkort

Köksgeråd 

Inredning

Fitnessklappar.

Ett gymkort i julklapp till far, mor, eller syster/bror. (OBS ELAKT VÄRRE)

 1. Far är allt rar, men när hans mage är bar, stor och rund den var. Men med detta kort, så kommer hans stora mage försvinna fort!
 2. Men mor! Oj vad du är stor! Snart du kanske får gikt, så du måste fort gå ned i vikt!
 3. Min kära bror, nu börjar du snart se ut som ett klot. Men på detta ska jag råda bot. Det hänger och slänger överallt och ölen, den slukar du i tusenfalt. Så min kära bror, ta detta kort och bege dig till gymmet jäkligt fort!
 4. Hej på dig min feta syster. När du var ung, var du smal och hade en helt annan lyster. Vill du bli smärt och fin igen? Du kommer lida pin men det är det värt min vän! 

Nya gymkläder till en familjemedlem/kompis/flickvän/pojkvän.

 1. Med detta plagg du kommer bli coolaste på hela ditt gym, jag lovar dig, du kommer känna dig så stark och grym. Personbästa och styrkerekord, ja allt detta under året du kommer att slå! God jul min muskelknutte/ fitnessbrutta.
 2. Du är stark som en häst och i detta plagg du kommer att känna dig bäst! Tänker du knäböja? Då måste du ha på dig denna tröja! God jul! 
 3. Hälsa, fitness och hur man får bort fett på bena, ja på detta är du en riktigt fena! Jag hoppas du får många blickar, när du går runt i detta plagg och på stjärten vickar! 

Proteinpulver, kosttillskott och så vidare.

 1. Det finns visst något som heter protein, som man måste ha, för att bli stor och fin. Detta kan du blanda ned i din dryck, så åker vikten upp med ett ryck! 
 2. Ta dig en klunk av detta och ett nytt personbästa du kommer att sätta!
 3. Med en mängd olika smaker, så hoppas jag att jag valde rätt så du kan utföra mirakler!

Böcker

 1. Ta på dig dina läsglasögon, luta dig tillbaka i din favorit stol eller fåtölj efter du borstat dina tänder och gurglat din munskölj. Då du kastas in i fablernas värld, med skrivna ord bland drakar och mäktiga svärd. Njut av denna verklighetsflykt när livet känns allt för tråkigt och tryggt.
 2. När man var yngre så läste man som en tok och inga svårigheter att sluka bok efter bok. Men nu med arbete, familj och ansvar, så är ibland tiden allt för snar. Men här så har du något som jag tror du kommer läsa, men om du inte gör detta, så kommer jag komma och rycka i din näsa!
 3. Underbara sidor med härlig litteratur, perfekt att läsa inomhus, när det ute är regn och skur. Sidorna får ditt sinne och fantasi att flyga fritt ifrån sin bur, och nu så, nu är det din tur! 
 4. Vill du bli lite smartare, bättre, samt mera klok? Vad bra! För här får du en tjock faktabok! Go Jul!
 5. Idag de flesta tittar ned i sin mobil eller platta, något jag ännu ej helt kunnat fatta. De står där och skriver, facebookar och chattar, och en bok verkar vara något som de inte uppskattar. Men du, du är allt bra duktig och klok, kollar inte hela tiden på mobilen, utan läser då och då även en bok. 
 6. Fakta, fantasier, fabler eller en essä? En bok om djur, saga eller kanske en om Calais? Jag hoppas denna gåva dig passar, när du ligger där i sommar och på stranden glassar! 
 7. Trött på vardagen och alla dess bestyr? Med en bok du kan koppla av och vardagen du flyr, när din lediga morgondag gryr.
 8. Sida efter sida, böcker både glädje och kunskap kan sprida. Så jag hoppas du finner denna present till nytta, när du dina tankar vill förflytta. 
 9. Stora författare kommer och går, deras verk allt ofta av historiens vind förgås, men en del vi sparar, för dessa till våra sinnen och hjärtan svarar. Så du som är så klok, jag hoppas du gillar denna…..
 10. Är du trött på att ständigt höra andra klaga? Önskar du ibland att ditt liv var så som en saga? Nu är detta svårt att få gjort, men detta ting kan sätta fart på din fantasi riktigt fort!

Kläder, skor

 1. Med detta på din kropp, så kommer ditt självförtroende att hamna på topp! Denna kommer passa på dig så himla snyggt, stilrent och utan en massa fåniga tryck. 
 2. Du som är ett sådant modelejon och klär dig modernt, här har du något du kan sätta på din kropp utanpå, alltså externt. 
 3. Snyggt, elegant och utan en massa trams, för dig som är stilren, modern och avskyr en massa flams. 
 4. Detta ting kan bestå utav bomull, ull, syntet eller läder, ja du kan nog gissa vad detta är! Jo en massa härliga……. !
 5. Du behöver något för att värma dig i detta väder, så här har du lite….. !
 6. När du är ute och raggar, festar och och är på stan för att röja, då kan du känna dig så snygg och fräsch i denna …… !
 7. Alla har på sig dessa på när de är ute och går, din bror, din mor och även de som jobbar jour. Ja jag tror, att du vet att i detta paket så finns ett par …..
 8. Oavsett om du kanske befinner dig borta i Flen, så vill du ju alltid vara varm om dina ben! Så här har du ett plagg att bära, som du nog fort tar av dig, när du på dina ben ska sära! Oj då, här blev orden kanske lite väl vulgära!
 9. Klackar, läder eller i syntet, i detta par du kommer att bli så jäkla het! 
 10. Det är ju viktigt att vara proper och snygg där ute i världen, men i detta mysiga plagg, du kan klä dig, där hemma vid härden. 

Elektronik

 1. I denna burk av plåt som ej bör bli våt, kan du roa dig med spel och om den är kraftfull nog, så drar den en del el. (Dator)
 2. I knät, på soffan eller på stranden, så är den större än mobilen i handen. En liten mojäng med skärm och knappar, filer som man kan läggar i mappar och mellan olika filmer du kan zappa. (Laptop)
 3. Detta är ingen kopp och inte något du kan bära på din kropp. Inget du bör ha med dig när du bestiger en bergstopp eller går på ett bröllop. Passar bäst när du sitter där som en stropp, precis ja, det är en….. (laptop).
 4. Du ska icke titta eller använda detta när du kör din bil. Ja du gissade rätt, det är en helt sprillans ny….. ! (mobil).

Presentkort.

 1. En liten lapp som du kan få något större för,

Dela gärna sidan om ni har lust!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *